tiistai 4. elokuuta 2015

11/20
Ystävyyden talo- John Steinbeck

           >Pohdi kirjan teemaa (ja sanomaa).

Kirja alkaa ensimmäisen maailmansodan aikoina ja pääasiassa kertoo sen jälkeistä aikaa. Danny oli ystävineen sodassa ja sieltä tultuaan perii kaksi taloia paikasta nimeltä Tortilla Flat. Danny muuttaa sinne kavereineen (Pilon, Pablo, Jesus Maria). Toinen taloista palaa ja he jäävät siihen toiseen yhdessä. He pitävät oikein paljon viinistä, vaikka rahaa ei oikeastaan ole. He ovat koko ajan suunnittelemassa miten he saisivat varastettua sitä ja tätä rahaan. Mutta tekevät he hyvääkin, mm. auttavat miestä ja lastaan.
               He pitävät juhlat Dannylle ja kaikki tulee mukaan. Viiniä ja ihmisä on paljon, mutta juhlat eivät pääty hyvin, Danny nimittäin kuolee tiputtuaan rotkoon. Ystävykset ovat hautajaisten jälkeen talolla ja kun tuli vahingossa leviää eivät he tee sille mitään. He antavat talon palaa, ja kuolla kuten Dannykin oli kuollut, jonka jälkeen he kaikki menevät eri suuntiin. Danny oli jonkinlainen liima ystävien välillä, se ja viini.
- - -
Teemat joita kirjassa oli, oli ystävyys, suhteet, ilon etsiminen ja henkisyys. Symboleitakin löytyi kirjasta, esim. Merirosvon raha kasa. Se samalla toi heidät kavereina yhteen varastamaan sitä, mutta myös opetti mitä uudetkin ystävät ovat. Toinen symboli oli musta lintu joka nähtiin ennen juhlaa Dannyn pään päällä. Jotkut sanovat sitä kuolemaksi, mutta toisiasiassa emme tiedä mikä merkitys siinä oli.
            Näiden mukana oli myös ympäristön kuvaus, perustelut rikoksille, viini ja ihmisten auttaminen vahvasti esillä kirjassa. Sanoma oli lopulta kaikista näistä ystävyyden tärkeys. Ja vaikka juhliminen voi olla hauskaa, menee seura sen edelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti