keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

10/20
Punainen kuin veri- Salla Simukka


>Kirje: Kirjoita valitsemallesi teoksen henkilölle kirje. Voit kirjoittaa kirjeen itsenäsi tai jonakin teoksen henkilönä. // Valitse teoksen henkilöistä hahmo, jonka paras kaveri haluaisit olla. Kirjoita hänelle kirje. // Miten haluaisit muuttaa päähenkilön elämänkulkua? Kirjoita hänelle kirje.

Olipa kerran tyttö, joka oppi pelkäämään.
- - - 

Lumikki Andersson,
Et tunne minua, mutta olen huomannut sinut. Koko elämäsi olet yrittänyt pysytellä tuntemattomana etkä olet halunnut, että ihmiset huomaisivat sinut ja painaisi sinua mieliin. Et ole sosiaalinen, mutta silti ilmaiset mielipiteesi. Et ole yksinäisen näköinen, vaikka joka päivä kuljet ja syöt yksin. En tiedä miten teet sen. Olet oppinut sopeutumaan kaikenlaisiin tilanteisiin, niin kävelyllä, vaatteilla kuin ilmeillä. Ehkä se liittyy lapsuuteesi, ehkä ei.
                 Huomasin sinut kun tulit jääkarhun juhliin. Punainen mekko ja lyhyet mustat hiukset, olit vaihtanut ne kaikki. En tiedä miten tulit huumebisnekseen, mutta hienosti sait monet vankilaan sitä kautta. Halusin ehdottaa sinulle töitä. Ensin näin kirjeellä ja sovitulla tapaamisella, sunnuntaina kuudelta sieä missä rahat jaettiin.
                 Työt jota tarjoan liittyy siihen mitä osaat ja vaarallista voi olla, mutta vaikka työt eivät ole poliisille olen varma, että olet kiinnostunut. Toivon, että tulet ja muista, että palkkio on suuri. Et tarvitse mitään mukaan tapaamiseen, ja muista, että et kerro tästä kenellekkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti