maanantai 6. heinäkuuta 2015

8/20
Neverwhere- Mike Carey

         >Valitse kirjan pahin henkilö. Millaisia todellisia (realistisia) piirteitä hänessä on, millaisia epätodellisia piirteitä?

Sarjakuvaromaani kulki Richard Meyhewn mukana joka auttoi Door nimistä henkilöä, eikä sen jälkeen mikään ei ollut normaalisa. Hän seuraa Dooria, jotta saisi elämänsä takaisin, ja Door taas yrittää kostaa isänsä surmauksen. Ensin heidän täytyi saada tietää kuka hänet tappoi, ja juuri sen henkilön valitsin "pahimmaksi".

Tarina alkoi Richardin kotoota Lontoosta, mutta hän löytää salaperäisen Alisen Lontoon jossa kaikki on erilailla. Heidän pitää löytää Islington niminen enkeli joka voisi auttaa, mutta aivan viime metereillä saamme tietää, että hän oli se henkilö joka tappoi Doorin isän. Saamme myös selville, että Door tiesi tämän. Richard on kulkenut vaarallisen Night's Bridgin yli, selvinnyt rituaalista joka melkei teki häänestä hullun, ja tappanut Lontoon pahimman pedon, mutta Islington on toista maata (kirjaimellisesti). 

Enkeli Islington heitettiin ulos taivaasta, sillä hän teki kaikenlaisia vääryksiä. Hänet heivattiin Aliseen Lontooseen josta hän pääsisi pois vain avain ja avaajan myötä. Door on avaajien sukua joten Islington ensin yritti saada Doorin isän auttamaan, mutta se ei mennyt hyvin joten tapettuaan hänet hänellä oli enään jäljellä Door. Hän luuli saaneensa Doorin auttamaan häntä, mutta oikeasti Door sai juuri sen koston mitä etsikin.

Mitä opimme Islingtonista kirjan aikana oli paljon. 

Realiset piirteet näkyi siinä, että hän välitti kodistaan ja halusi päästä kotiin. Ihmiset auttoivat häntä, eikä hän ollut vain väkivallan merkki.Kaikki hänen ajastaan meni kotiin pääsemisen miettimisellä.Hän käytti paljon ihmisiä hyväkseen (esim. tappamis hommat meni Croup Ja vandemarin "väkivaltaa tilaustyönä" bisneksen kautta.

Epärealistiset piirteet tuli esille sen kautta, että hänellä ensinnäkin oli taikaa Alisessa Lontoossa. Hänellä oli myös yliluonnollista valtaa, vaikka hän ei tehnyt mitään sen eteen. Seuraava epätodellinen piirre on, että hän on enkeli...

Emme tiedä minne hän lopulta päätyi, mutta ei ainakaan sinne minne hän pyrki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti