maanantai 8. kesäkuuta 2015

4/20
Punainen pukee teitä- Lucie Durbiano
Novelli: Valitse kaksi lukemaasi novelliaVaihda niiden päähenkilöt keskenään. Millaisia kommelluksia tai sekaannuksia vaihdoksesta syntyisi? Kirjoita.

Sarjakuva novelli kokoelmat tai sarjakuvaromaanit eivät ole kovinkaan yleisiä, tai ainakaan itse en ole lukenut kuin yhden. Tai siis nyt se on kaksi, (samalta kirjailijalta itseasiassa). Sarjakuvat ovat aina olleet minulle joko Aku Ankkoja tai sanomalehden sarjakuvia. Mutta toisaalta eikö Aku Ankka lehdet ole sarjakuvanovelli kokoelmia?


Kansien välissä oli 7 teosta joissa kaikissa oli teemana rakkaus. Aiheet vaihteli tunteista, suhteisiin, vanhempiin, eläimiin ja huijaamiseen. Kaikkien tarinoiden päähenkilöt olivat todella erilaisia, mutta kaikilla oli ongelmia suhteessa tai tulevassa sellaisessa.
Vailtisin Kani kani tarinan päähenkilön Alice ja tarinan Punainen pukee teitä naisen jonka nimeä ei sanota. Molemmat ovat versiot saduista (ensimmäinen on sekoitus Liisa ihmemaasta ja Peter Panista, ja jälkimmäinen on punahilkasta). Valitisn heidät sillä he ovat todella erilaiset luonteet, vaikka yhdistäviä tekijöitä löytyy myös muutamia.

Alice on luonteeltaan todella utelias (hän seurasi tuntemationa pupua) ja hän on spontaani (seuraa pupua). Hän myös heti itki kun pupu sanoi, että hän ei saa tulla mukaan. Hän haluaa löytää seikkailun ja kun vastaan tulee kapteeni koukku, takertuu Alice heti pupuun ja kun hän lähtee hän toteaa rakastavansa häntä.

Punahilkka taas on itsenäisempi. Hän löysi rakkautta sudelta joka tuli ajan myötä. Hän tunnusti rakkautensa ja hylkäämisen jälkeen hän halusi lähteä. Kun lopulta hän onlähtemässä hän toteaa, että aikoo aina rakastaa sutta. Se on tavallaan spontaania myöskin, mutta tässä se rakkaus on tullut ajan kanssa. Kun tyttö lähtee, susi sanoo, että älä itke ja tyyö vastaa että ei aio ja kääntyy lähtemään, että susi ei näkisi kyyneliään. Se kertoo henkilön ylpeydestä, vaikka rakastaakin häntä.

Jos miettii sitä, että he vaihtaisivat paikkaa tapahtuisi paljon. Punahilkka olisi todella suorasanainen merirosvoille ja pupulle, kun taas Alice vollottaisi heti sen jälkeen kun sanoi ettei rakasta häntä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti