maanantai 8. kesäkuuta 2015

2/20
Vesipuutarhat- Alan Drew
Muunna teos saduksi

'' Istanbul 1999. itä ja länsi, muslimit ja kristityt. Kaksi perhettä, kaksi kulttuuria.'' >Takakansi
Valitsin tämän tehtävän, sillä voi olla erittäin vaikeaa saada lapsille suunnattu satu joka kertoo vaikeasta aiheesta.

Kulttuurit ei aina sopeudu elämään toisen kanssa kovinkaan sopuisasti. Joskus ne voivat riidellä moraaleihin liittyvistä asioista joskus taas ruoasta. Niiden kohtaamista on vaikea kertoa ilman, että tuntee ne, mutta tässä kirjassa saatiin todella hyvin maailman luotua.


Olipa kerran...
nuori orava perhe. He eivät pitäneet enään omasta puustaan joten he päättivät lähteä matkalle. Sopivasti he näkivät puiston tien toisella puolella ja sinne he matkasivat. Vaikka oravat eivät normaalisti asuskele tien lähellä, koska sielä on paljon siilejä, päättivät he yrittää nähdä tätä uutta elämää. He löysivät oivan puun ja sieltä he katsoivat alas siilejä jotka puuhastelivat ruohon seassa.

Siili perheessä oli nuori poika joka tykkäsi katsella ylös puuhun ja nyt huomasi sielä kauniin ja nuoren tyttö-oravan. Näin he tapasivat ja näin alkoi heidän keskustelut. Kun siili perheen vanhemmat saivat tietää tästä eivät he olleet tyytyväisiä. Miten mahtoikaan siili puhua oravan kanssa!

Seuraavana päivänä tulee tieto, että puistosta hävitetään joitain puita, ja samalla oravien ja siilien kodit. Eipä siinä muuta kuin muuttamaan, mutta kiitollisina oraville tiedosta heidän nyt pitää etsiä yhdessä uusi paikka. Miten mahtakaan muut käyttäytyä jos näkee heidän lapsensa yhdessä!

Alkaen siitä mitä siili perhe ja oravan perhe syö on elämä toisten lähellä vaikeaa. Moleammat haluavat tehdä eri tavalla, ja sopu ei ole näkyvillä. Nuori eläin pari päättää lähteä itse kokeilemaan rajojaan ja niin he matkaavat jonin aikaa, kunnes ymmärtää, että karkaaminen on väärin. Sen sotkun selvittäminen ei tullutkaan helpoksi, mutta jonkinlaiseen loppuun tuli oravat ja siilit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti