lauantai 20. helmikuuta 2016

18/20
Piin elämä- Yann Martel

            >Valitse kirjan epärealistisimmät kohdat ja kerro miksi ja miten.
><><><><
Kirja alkoi "tekijän esipuheella" joka oli fiktiivisesti kirjoitettu "kirjailijan" kertomus miten hän päätyi kirjoittamaan tätä tarinaa. Hän tapasi Patelin joka kertoi tarinansa, joka alkoi sitten 1. luvusta. Tämä toi sellaista todellisuuden tuntumaa, vaikka tarinan tapahtumat taas olivat epäuskottavia.

            Patelin perhe päättää myydä eläintarhansa eläimet ja lastaa ne laivaan jonka mukana he matkustaisivat jonnekin, mutta ennen kuin he päätvät minnekään laiva uppoaa. Patel on ainuteloonjäänyt ihminen ja on loukussa pelastusveneessä mm. täysikasvuisen bengalintiikerin kanssa.
            Kaikenlaista tapahtuu, mm. tiikerin kouluttaminen merellä, saari täynnä karnivaari eläimiä, merellä eksyneen miehen löytäminen jonka tiikeri syö, eloon jäämisen yrittäminen ja haitten kanssa kamppailu. Kaikki ovat asioita jotka osoittaisivat kaiken olevan fiktiota jota päähenkilö keksi, sillä hän koki erittäin traumaattiset kokemuksen. Ja ainut tapa jolla hän pystyi selviytyä oli se, että hän kertoi itselleen tarinan johon alkoi itsekin luottamaan. Ei ollut väkivaltaisia ihmisiä vaan eläimiä, ihmiset eivät syöneet heikkoja, vaan kaikki hirivttävät tapahtumat oli eläinten tekemää. Se, että vertaa ihmisen tekoja eläimen tekoihin viittaa vahvasti siihen suuntaan, että ihmiset pystyvät kauheisiin tekoihin ja aina välillä haluamme olla uskomatta siihen.

           Lopussa kun häntä haastatellaan eivät hekään usko häntä, jolloin Pii kertoo toisenkin tarinan. Yhden missä eläimet korvataan ihmisillä, joka tuottaa erittäin väkivaltaisen tarinan. Sellaisen jota ihminen ei halua uskoa, sillä ihmisinä me haluamme uskoa ihmisten hyvyyteen. Joten seuraavana päivänä luemme raportin jossa kerrotaan Pii Patelin kamppailusta ja kaksin olemisesta tiikerin kanssa. Lukijalle sanotaan, että hän voi itse päättää kumpaa haluaa uskoa ja sen annetaan olla siten, että emme voi tietää mitä sielä "oikeasti" tapahtui. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti